søndag 28. mars 2010

Sjølvkomponert sjokoladekake

I anledning påska (og pga stor kjedsomhet) fant vi ut at vi gjerne ville bake litt i dag, og etter mykje om og men, falt valget på sjokoladekake (to mot en). Er så kjempelei av Ole Brum kaka, ingenting gale med den, den er ALT, saftig, god og holdbar, men har fått litt nok av den... Så da var vi litt eksperimentelle her og komponerte like godt vår eiga kake som heiter LOMPAKAKE <3
Tante Line og Malene vart forsøkskaniner, og resultatet var overveldande. Vi tek derfor sjansen på å publisere Lompakaka vår, så alle som vil kan bake den.
Eg brukte ei langform som er litt mindre og høgare enn ei vanlig langpanne, men røra passer også til normal størrelse. Den vi laga blei nemlig veldig høg!


Så her går du fram:


5 egg piskast med 6 dl sukker til dosis
300 gr. smelta margarin piskast i saman med 3 dl melk
Bruk samme panna til å smelte ei plate med kvit kokesjokolade saman med 4 ss Fanta eller appelsinjuice
Bland saman videre:
10 dl kveitemjøl, 2 ss bakepulver, 2 ss vaniljesukker og 3 ss. kakao. Sikt alt saman i bakebollen mens du pisker med handmiksar.

Hellast i form med bakepapir og steikast i nest nederste rille i ovnen i ca 40 minutt. Følg med på slutten av steiketida, om kaka blir veldig mørk på toppen, legg over eit bakepapir. Test kaka med ein tannpirkar e.l. om den kleber, gi den nokre ekstra minutt under bakepapir om den framleis er litt klebrig.
Sett kaka på rist til kjøling uten langpanneforma og la den bli kald innan du tek på fyllet.

Sjokoladetrekk:

125 gram smelta margarin
500 gram melis
2 ss kakao
6 dråpar med vaniljeekstrakt (kan erstattast med 2 ss vaniljesukker)
4 ss Fanta eller appelsinjuice

Pynt med det du vil :o)

Lykke til!

3 kommentarer:

 1. Mmmm, dette såg godt ut Rita:0)
  Spørs om vi ikkje må prøve ut Lompakaka i løpet av påska...

  SvarSlett
 2. Mums Den ser veldig god ut du Rita.Sakl dere på Averøya i Påska da? Vi reiser mandag.Så flott den benken din ble i innlegget under her. Du er virkelig flink.
  Klem til deg og dine

  SvarSlett
 3. Line: Den kan absolutt anbefalast...
  Takk Mariann, det er meininga at eg og Tone reiser oppover fredagen, memma og pappa kjem fra Spania om ettermiddagen. Begge karane våre er på Nordsjøen i påska, så det er berre kvinnfolk og unger overalt :o)
  Vi tenkte å sjå an været litt, det er ikkje enkelt å komme seg fram til hytta om det er mykje snø og slaps og ein må pakke så inmari mykje til ungane ved dårlig vær. I tilfelle vi reiser, blir vi nok sikkert til søndagen.

  Er kjempefornøgn med benken min! Har en kjempenabo som er syspesialist som har laga tilpassa slipcover til stolane, ho har laga eit, men vi måtte bestille meir stoff for å få nok til alle. Den eine som er ferdig vart KJEMPEFIN! Er glad i å sysle med sånt, men kjenner mine begrensninger. Hadde heilt sikkert fått sammen noko, men på laaangt nær i nærheten av det eg har fått no!

  God påske, kanskje vi møtast, da?

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails